فيستول مقعدي
فيستول مقعدي، كه تا حدودي در پي آبسه مقعدي به وجود مي آيد، تونل كوچكي است كه غده مقعد را در محل به وجود آمدن آبسه به پوست قسمت باسن، در محلي بيرون از مقعد وصل مي نمايد.در همه جاي روده بزرگ و به خصوص در نزديكي محل خارج شدن مدفوع (مقعد)، غده هايي هستند كه نظير غده هاي عرق، عهده دار ترشح ماده اي مي باشند كه با توجه به نوع مواد ترشح شده وظيفه اش را در حفظ سلامت كلي بدن انجام مي دهد. دهانه ي اين غده ها به درون روده منتهي مي گردند و مواد ترشح شده آنها به درون روده بزرگ خالي مي شوند.
اگر دهانه غده هايي كه در نزديكي مقعد مي باشند مسدود گردد، غده گرفتار عفونت شده و رفته رفته دچار تورم شده و چركين مي شود. اين وضعيت منجر به آبسه شدن در نزديكي مقعد مي شود. بعد از به وجود آمدن ترشح در آبسه، احتمال دارد تونلي با اتصال غده مقعد به پوست در محل آبسه، نيز به وجود آيد. در صورت اتفاق افتادن آن، وجود مواد ترشح شده از روزنه گشوده شده بيروني امكان دارد نشانگر بودن اين تونل باشد. درمان شقاق با ليزر اگر منفذ گشوده شده بيروني درمان شود، آبسه امكان دارد دوباره برگردد.
شقاق
نشانه هاي فيستول مقعديبيمار به خاطر ترشح چركي پي در پي از دهانه بيروني فيستول به پزشك رجوع مي كند و به اين خاطر كه مواد ترشح شده فيستول به صورت پي در پي خالي مي گردند، درد نمي تواند فاكتور اصلي به منظور مراجعه بيماران به پزشك باشد اما حس سوزش يا خارش به خاطر مواد ترشح شده فاكتور رجوع بيماران به پزشك مي تواند باشد.در بررسي اين بيماران معمولا دهانه بيروني فيستول مقعدي قابل ديدن است و وقتي با انگشت لمس مي كنيد مي توانيد مسير فيستول را كه به شكل يك مجراي محكم شده (tract) است احساس كنيد. دهانه دروني هم در صورتي كه نزديك آنوس باشد قابل لمس مي باشد و به وسيله ركتوسكوپي مي توان آن را ديد.
درمان فيستول مقعدي درمان شقاق با ليزر مقعدي تنها با شيوه جراحي ممكن است، يك جراحي كوچك براي برداشتن فيستول مقعدي. غالبا اين عمل با بي حسي موضعي صورت مي گيرد (البته در مواقعي بيهوشي عمومي نياز است.)با توجه به عمق درگيري، شيوه هاي عمل جراحي برداشتن فيستول مقعدي متفاوتي به كار گرفته مي شود. بنابراين عمل جراحي، بيمار غالبا عصر همان روز يا روز بعد از بيمارستان ترحيص شده و به زندگي عادي اش برمي گردد. درمان شقاق با ليزر مواطبت از محل عمل شده، به طور نشستن در لگن آب گرم داراي چند قطره بتادين، سه الي چهار بار در هر روز و هر مرتبه به مدت بيست دقيقه مي باشد كه براي دو هفته بايد ادامه داشته باشد. اگر دردي هم باشد بايد از داروي مسكن كمك گرفت. بقيه مواطبت هاي درماني با توجه به نظر جراح، براي بيمار توضيح و بيان مي شود.در حال حاضر عمل جراحي درمان شقاق با ليزر قابل صورت مي گيرد. در اين عمل بايست از ليزرهاي پرتوان كمك گرفت و همه مرحله هاي عمل جراحي نظير عمل جراحي باز مي باشد.
برچسب: درمان شقاق، درمان شقاق با ليزر،